Surinaamse vispastei
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snipper de uien. Snijd de vis in blokjes.
- Breng een pan met het water, visbouillonblokje en de kwart van de ui aan de kook.
- Leg de vis in de bouillon en kook op laag vuur in circa 5 minuten gaar.
- Snijd de korsten van het brood. Snijd de helft van het brood in repen en houd apart.
- Leg de andere helft van het brood in de ovenschaal, schep er wat visbouillon over en laat even weken.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende uien circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 1 minuut. Zet het vuur uit.
- Laat de kabeljauw uitlekken in een zeef.
- Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en verdeel daarover de uien, tomaten en de kappertjes.
- Kluts het ei en schenk in de ovenschaal. Verdeel de reepjes brood over de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Kousenband
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de kousenband en snijd de kousenband in gelijke stukken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de masala circa 2 minuten.
- Voeg de krieltjes toe aan de pan en bak in circa 3 minuten rondom goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Schenk het water erbij en voeg de kousenband toe, laat circa 6 minuten stoven, met de deksel op de pan.
Tip: Als je geen kousenband kan vinden, gebruik dan gewoon sperziebonen.
0 reacties