De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

surinaamse vispastei

30 min kooktijd
Surinaamse vispastei

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Surinaamse vispastei

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de uien. Snijd de vis in blokjes.
  • Breng een pan met het water, visbouillonblokje en de kwart van de ui aan de kook.
  • Leg de vis in de bouillon en kook op laag vuur in circa 5 minuten gaar.
  • Snijd de korsten van het brood. Snijd de helft van het brood in repen en houd apart.
  • Leg de andere helft van het brood in de ovenschaal, schep er wat visbouillon over en laat even weken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende uien circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 1 minuut. Zet het vuur uit.
  • Laat de kabeljauw uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en verdeel daarover de uien, tomaten en de kappertjes.
  • Kluts het ei en schenk in de ovenschaal. Verdeel de reepjes brood over de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Kousenband

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de kousenband en snijd de kousenband in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de masala circa 2 minuten.
  • Voeg de krieltjes toe aan de pan en bak in circa 3 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de kousenband toe, laat circa 6 minuten stoven, met de deksel op de pan.

Tip: Als je geen kousenband kan vinden, gebruik dan gewoon sperziebonen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker