Surinaamse vispastei

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Surinaamse vispastei

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de uien. Snijd de vis in blokjes.
  • Breng een pan met het water, visbouillonblokje en de kwart van de ui aan de kook.
  • Leg de vis in de bouillon en kook op laag vuur in circa 5 minuten gaar.
  • Snijd de korsten van het brood. Snijd de helft van het brood in repen en houd apart.
  • Leg de andere helft van het brood in de ovenschaal, schep er wat visbouillon over en laat even weken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de resterende uien circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en bak circa 1 minuut. Zet het vuur uit.
  • Laat de kabeljauw uitlekken in een zeef.
  • Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal en verdeel daarover de uien, tomaten en de kappertjes.
  • Kluts het ei en schenk in de ovenschaal. Verdeel de reepjes brood over de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Kousenband

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de kousenband en snijd de kousenband in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de masala circa 2 minuten.
  • Voeg de krieltjes toe aan de pan en bak in circa 3 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk het water erbij en voeg de kousenband toe, laat circa 6 minuten stoven, met de deksel op de pan.

Tip: Als je geen kousenband kan vinden, gebruik dan gewoon sperziebonen.

Ingredienten

4
Personen

Surinaamse vispastei

  • 2 uien
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 400 ml water
  • 1 visbouillonblokje
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el kappertjes
  • 2 eieren

Kousenband

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl masala
  • 400 g kousenband
  • 300 ml water
  • 350 g voorgekookte krieltjes
  • 1 el tomatenpuree

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
10