De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

suquet

Een heerlijke mediterraanse vissoep met heekfilet, tomaat en gekruide aardappel.

30 min kooktijd
Suquet

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sofregit

Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook heel fijn, snijd de tomaten grof. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en stoof de ui en knoflook circa 15 minuten. Voeg 2 el water toe. Voeg na 5 minuten de tomaten en wat zout toe, stoof het geheel nog 15 minuten Pureer de sofregit in de beker van de staafmixer.

Picada

Hak de peterselie. Stamp in een vijzel de amandelen, grof gehakte peterselie, citroenrasp, de saffraan, de overgebleven knoflook met wat zout tot een hele fijne pasta.

Suquet

Snijd de aardappels in lange, dunne parten. Doe de sofregit in een diepe pan. Voeg de aardappels, 1 el picada en wat extra zout toe. Voeg eventueel wat water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken. Kook de aardappels in de soep gaar. Snijd de heekfilet in repen. Roer de rest van de picada door de soep en voeg de vis toe. Gaar de vis circa 15 min in de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker