Sofregit
Pel en snijd de ui en de helft van de knoflook heel fijn, snijd de tomaten grof. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en stoof de ui en knoflook circa 15 minuten. Voeg 2 el water toe. Voeg na 5 minuten de tomaten en wat zout toe, stoof het geheel nog 15 minuten Pureer de sofregit in de beker van de staafmixer.
Picada
Hak de peterselie. Stamp in een vijzel de amandelen, grof gehakte peterselie, citroenrasp, de saffraan, de overgebleven knoflook met wat zout tot een hele fijne pasta.
Suquet
Snijd de aardappels in lange, dunne parten. Doe de sofregit in een diepe pan. Voeg de aardappels, 1 el picada en wat extra zout toe. Voeg eventueel wat water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken. Kook de aardappels in de soep gaar. Snijd de heekfilet in repen. Roer de rest van de picada door de soep en voeg de vis toe. Gaar de vis circa 15 min in de soep.
0 reacties