Andy McDonald

Ingredienten

4
Personen

Biefstukken

  • olijfolie
  • 4 biefstukken
  • 1 el boter

Stroganoffsaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 paprika
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml cognac
  • 100 g zure room
  • 0.5 bosje peterselie

Extra nodig

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Verhit olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg aan het eind een klontje boter toe. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat even rusten.

Stroganoffsaus
Verhit een scheut olie in een andere pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze circa 2 minuten op laag vuur. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakken en voeg ze toe aan de uien. Snijd de paprika in blokjes en bak circa 3 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en laat meebakken om de smaken vrij te laten komen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook kort mee. Voeg de bouillon toe en laat meekoken.

Schenk een scheut cognac in de pan waar de biefstuk in heeft gebakken en flambeer even door er een vlam bij te houden. Let hierbij goed op dat de afzuigkap uit staat! Roer hierbij de aanbaksels van de biefstuk even los en voeg dat vocht toe aan de saus. Voeg vervolgens de zure room toe en roer alles goed door.

Voeg het eventuele vocht wat in de folie uit de biefstuk is gekomen toe aan de saus. Serveer de saus met de biefstuk en garneer met wat peterselie.

TIP
Een goed alternatief voor cognac is vodka.

Geef je waardering

894
Stroganoffsaus