De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stroganoffsaus

Of je nu pasta stroganoff, stroganoffsoep of kip-stroganoff maakt: het begint allemaal met de stroganoffsaus. Houd dit basisrecept in je achterzak en je kunt maanden vooruit. 

15 min voorbereidingstijd
Stroganoffsaus

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

"Strogranoffsaus bestaat uit een combinatie van paprika, tomaten en room. Heerlijk bij verschillende recepten."

Bereidingswijze

Stroganoffsaus

  1. Verhit een scheut olie in een andere pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze circa 2 minuten op laag vuur.

  2. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakken en voeg ze toe aan de uien. Snijd de paprika in blokjes en bak circa 3 minuten mee. 

  3. Voeg het paprikapoeder toe en laat meebakken om de smaken vrij te laten komen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook kort mee. Voeg de bouillon toe en laat meekoken.

  4. Voeg de zure room toe en roer alles goed door. Serveer de saus bij biefstuk, kip of pasta en garneer met wat peterselie.

Wat is stroganoffsaus​?

"Stroganoffsaus is een romige, licht-pittige saus. Je maak het op basis van paprika, champignons, ui, tomaat, paprikapoeder en (zure) room."

Miniatuurvoorbeeld

Wat eet je bij stroganoff​?

Stroganoffsaus past perfect bij biefstuk, kip of gebakken aardappelen. Ook lekker: pasta stroganoff of stroganoffsoep met stukken biefstuk. 

pasta Stroganoff

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker