Biscuit
Verwarm
de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Splits de eieren. Klop het eiwit met de
helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eidooiers met de resterende
suiker schuimig. Meng de bloem met het amandelpoeder. Roer de boter door de eidooiers
en meng de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met
bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten
goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Snijd uit het biscuit in 4 repen die
in de ringen passen. Steek met een steker 8 cirkels uit. Vet de stekers in met
olie en leg daar de randjes biscuit en cirkels in.
Crème anglaise
Verwarm voor de saus de slagroom met de
melk, de helft van de suiker en de steranijs. Zet het vuur uit en laat circa 15
minuten trekken. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Breng de room
opnieuw aan de kook, schenk de room door een zeef bij de eidooiers en meng goed
door. Schenk de saus terug in de pan en gaar de saus op laag vuur onder
voortdurend roeren met een spatel. De saus is goed als je met de spatel door de
saus gaat, je vinger er langs haalt en de saus niet doorloopt.
Week de gelatine in koud water. Los de
gelatine op in de warme crème anglaise. Laat afkoelen tot de crème dikker
wordt. Dit duurt op ijsblokjes circa 5 minuten.
Steranijsmousse
Klop de slagroom met de suiker tot
yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de crème anglaise. Vul de ringen met de
steranijsmousse, leger een plakje biscuit op en schep er weer steranijsmousse
op. Laat ze opstijven in de koelkast. Om de gebakjes nog beter te kunnen lossen
is het slim om ze circa 1 uur in de vriezer te zetten.
Streusel
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal de volkorenkoekjes tot kruim. Wrijf samen met de bloem, boter, witte
basterdsuiker en amandelpoeder tot kruimels. Verdeel over een met bakpapier
beklede bakplaat en bak circa 20 minuten goudbruin en krokant. Laat de streusel
afkoelen en verdeel over de bovenkant van de gebakjes.
Garnering
Garneer met steranijs en bestrooi met
poedersuiker.
Thema: mooiste taarten
0 reacties