’s Middags voorbereiden
Soezenbeslag
Breng de melk met de boter langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem en het zout toe en roer het mengsel glad met een spatel. Zet de pan terug op de warmtebron en laat het beslag 2-3 minuten al roerend op zeer laag vuur garen. Laat 5 minuten afkoelen en spatel er dan één voor één de eieren door. Meng het kaneel- en steranijspoeder door het beslag. Bewaar het beslag in de koelkast voor de eindbereiding.
Cranberry-gluhweinsaus
Snijd de oranje schil van de sinaasappel en breng met de overige ingrediënten van de cranberry-gluhweinsaus (houd een klein scheutje rode wijn achter de hand) in een brede pan aan de kook. Laat 12-15 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken tot de cranberries kapot springen en de saus dikker wordt. Haal de pan van het vuur en schenk de achtergehouden rode wijn erbij.
’s Avonds afmaken
Sneeuwballen frituren
Verhit de olie in de frituur tot 180 °C. Vorm met twee kleine lepels toefjes ter grootte van een knikker en laat ze voorzichtig in de frituur vallen. Frituur de sneeuwballen circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze met een draadspaan (frituurspaan) uit de olie en leg ze op keukenpapier om iets te ontvetten.
Presentatie gerecht
Leg per bord 5 sneeuwballen diagonaal op bord. Verdeel er 2 lepels crème fraiche langs. Schep een lepel warme cranberry-gluhweinsaus door de crème fraiche. Bestuif de sneeuwballen met poedersuiker en kaneelpoeder.
Wijntip: Vintage Rosé Champagne
dHet jaar afsluiten met Champagne! het is eigenlijk bijna vanzelfsprekend. Maar tegenwoordig kun je zoveel mousserende wijnen in elke prijscategorie vinden, dat je vooral moet doen wat je zelf lekker vindt en wat binnen je budget past! Maar wil je jezelf verwennen, kies dan een droge rosé Champagne met jaargang. Dat is heelmaal geweldig en kwaliteit gegarandeerd. Let op; ook hierin heb je veel prijsverschillen. Een merkloze vintage Champagne is meestal veel goedkoper maar nooit nooit minder goed dan een bekend merk. Met deze combinatie zet je de lekkerste sneeuwballen ooit voor aan je gasten!
door Corria Houthuizen
0 reacties