De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

steranijs-sneeuwballen

Deze steranijs-sneeuwballen zijn een goede afsluiter van een geslaagd diner! In de middag bereid je het voor, zodat je het in de avond snel op tafel kunt zetten.

30 min kooktijd
Steranijs-sneeuwballen

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Soezenbeslag

Breng de melk met de boter langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem en het zout toe en roer het mengsel glad met een spatel. Zet de pan terug op de warmtebron en laat het beslag 2-3 minuten al roerend op zeer laag vuur garen. Laat 5 minuten afkoelen en spatel er dan één voor één de eieren door. Meng het kaneel- en steranijspoeder door het beslag. Bewaar het beslag in de koelkast voor de eindbereiding.

Cranberry-gluhweinsaus

Snijd de oranje schil van de sinaasappel en breng met de overige ingrediënten van de cranberry-gluhweinsaus (houd een klein scheutje rode wijn achter de hand) in een brede pan aan de kook. Laat 12-15 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken tot de cranberries kapot springen en de saus dikker wordt. Haal de pan van het vuur en schenk de achtergehouden rode wijn erbij.

’s Avonds afmaken

Sneeuwballen frituren

Verhit de olie in de frituur tot 180 °C. Vorm met twee kleine lepels toefjes ter grootte van een knikker en laat ze voorzichtig in de frituur vallen. Frituur de sneeuwballen circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze met een draadspaan (frituurspaan) uit de olie en leg ze op keukenpapier om iets te ontvetten.

 Presentatie gerecht

Leg per bord 5 sneeuwballen diagonaal op bord. Verdeel er 2 lepels crème fraiche langs. Schep een lepel warme cranberry-gluhweinsaus door de crème fraiche. Bestuif de sneeuwballen met poedersuiker en kaneelpoeder. 

Wijntip: Vintage Rosé Champagne

dHet jaar afsluiten met Champagne! het is eigenlijk bijna vanzelfsprekend. Maar tegenwoordig kun je zoveel mousserende wijnen in elke prijscategorie vinden, dat je vooral moet doen wat je zelf lekker vindt en wat binnen je budget past! Maar wil je jezelf verwennen, kies dan een droge rosé Champagne met jaargang. Dat is heelmaal geweldig en kwaliteit gegarandeerd. Let op; ook hierin heb je veel prijsverschillen. Een merkloze vintage Champagne is meestal veel goedkoper maar nooit nooit minder goed dan een bekend merk. Met deze combinatie zet je de lekkerste sneeuwballen ooit voor aan je gasten! 

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker