De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

steak tartaar met sesamkruim en zacht gepocheerd ei

Deze heerlijke steak tartaar serveer je met een gepocheerd eitje en krokante sesamkruim.

30 MIN
Steak tartaar met sesamkruim en zacht gepocheerd ei

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gepocheerde eieren

Leg de eieren 5 minuten in een kom met ijs(water). Giet ondertussen 100 ml azijn in een pan met ruim kokend water. Doe elk ei voorzichtig in een apart kommetje en zorg dat de dooier heel blijft. Giet de eieren één voor één vanuit de kommetjes in de pan kokend water, precies daar waar de kook-bubbels zijn. Haal de eieren na 2,5 minuut uit het water met een schuimspaan. Haal de eieren even snel door het achtergebleven ijswater om de azijnsmaak eraf te spoelen. Leg de eieren op een snijplank en steek ze mooi uit met een ronde kookring.

Sesamkruim

Verhit een beetje olie in een pan. Bruin de witte sesam en de panko kort. Meng het zwarte sesamzaad erdoor als de panko goudbruin is.

Sojadressing

Meng alle gerechten behalve de olie door elkaar. Roer druppelsgewijs de zonnebloemolie erdoor tot er een gebonden dressing te gaan.

Steak tartaar

Snij het vlees fijn. Snij de bieslook in ringen en de augurk in fijne blokjes. Meng het rundvlees met bieslook, augurk en breng op smaak met zout, peper en de olijfolie. Druk de tartaar in een steker.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker