Steak tartaar met sesamkruim en zacht gepocheerd ei

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gepocheerde eieren

Leg de eieren 5 minuten in een kom met ijs(water). Giet ondertussen 100 ml azijn in een pan met ruim kokend water. Doe elk ei voorzichtig in een apart kommetje en zorg dat de dooier heel blijft. Giet de eieren één voor één vanuit de kommetjes in de pan kokend water, precies daar waar de kook-bubbels zijn. Haal de eieren na 2,5 minuut uit het water met een schuimspaan. Haal de eieren even snel door het achtergebleven ijswater om de azijnsmaak eraf te spoelen. Leg de eieren op een snijplank en steek ze mooi uit met een ronde kookring.

Sesamkruim

Verhit een beetje olie in een pan. Bruin de witte sesam en de panko kort. Meng het zwarte sesamzaad erdoor als de panko goudbruin is.

Sojadressing

Meng alle gerechten behalve de olie door elkaar. Roer druppelsgewijs de zonnebloemolie erdoor tot er een gebonden dressing te gaan.

Steak tartaar

Snij het vlees fijn. Snij de bieslook in ringen en de augurk in fijne blokjes. Meng het rundvlees met bieslook, augurk en breng op smaak met zout, peper en de olijfolie. Druk de tartaar in een steker.

Ingredienten

4
Personen

Gepocheerde eieren

  • 4 eieren
  • azijn

Steak tartaar

  • 160 g mager rundvlees
  • 0,5 bos bieslook
  • 1 kleine augurk
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • zout en peper

Sesamkruim

  • 30 g panko
  • 1 el wit sesamzaad
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • scheutje olie

Sojadressing

  • 50 ml rijstazijn
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml ketjap manis
  • 50 ml chilisaus
  • 150 ml zonnebloemolie
Geef je waardering
0