Snijd het vlees in blokjes en snijd de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de bloem toe en laat al roerend garen. Schenk al roerend met een garde het bier, de bouillon en de worcestersaus toe en breng aan de kook. Verwarm een pan en bak het vlees in boter en bak de champignons kort mee. Voeg het vlees, de champignons, de laurier en tijm toe aan de saus. Laat het gerecht circa 2 uur stoven in de oven op 160 °C of op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep het afgekoelde gestoofde gerecht in de ovenschaaltjes. Hak de peterselie en bestrooi het ermee. Dek ze af met bladerdeeg. Druk het deeg vast aan de rand van de ovenschaaltjes en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Bak de steak & ale pies circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Dit recept komt uit de aflevering over Londen van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties