Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier. Pof ze circa 15 minuten op 900 Watt in de magnetron.
Haal de buitenste koolbladeren los en snijd de nerven eruit. Snijd de bladeren in grove stukken. Snijd de rest van de kool fijn.
Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg daar de fijngesneden kool aan toe en bak circa 8 minuten.
Pel en snijd de knoflook in grove stukken.
Snijd de lente-ui in grove stukken.
Pluk de peterselie en de basilicum.
Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, een beetje kaas en lente-ui met een flinke scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto.
Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
Leg de grofgesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en meng alles goed door elkaar zodat overal een klein laagje olie zit. Verdeel de nootjes en de honing erover en bak de kool circa 5 minuten in de oven.
Haal de aardappels uit de magnetron, snijd ze over de lengte doormidden en lepel ze uit. Bewaar de schil van de zoete aardappel en probeer hem in takt te houden. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
Snijd de kaas in blokjes.
Meng de pesto door de kool en zoete aardappel en voeg ook de oude kaas toe. Stamp het geheel door elkaar tot een grove stamppot. Laat het geheel op laag vuur circa vijf minuten doorwarmen.
Serveren:
Serveer de stamppot in de aardappelschillen. Garneer met de chipjes van kool en de gekarameliseerde nootjes.
0 reacties