De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamppot van zoete aardappel en kool

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier. Pof ze circa 15 minuten op 900 Watt in de magnetron.

30 min kooktijd
Stamppot van zoete aardappel en kool

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier. Pof ze circa 15 minuten op 900 Watt in de magnetron.
Haal de buitenste koolbladeren los en snijd de nerven eruit. Snijd de bladeren in grove stukken. Snijd de rest van de kool fijn.
Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg daar de fijngesneden kool aan toe en bak circa 8 minuten.
Pel en snijd de knoflook in grove stukken.
Snijd de lente-ui in grove stukken.
Pluk de peterselie en de basilicum.
Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, een beetje kaas en lente-ui met een flinke scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto.
Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
Leg de grofgesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met zonnebloemolie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en meng alles goed door elkaar zodat overal een klein laagje olie zit. Verdeel de nootjes en de honing erover en bak de kool circa 5 minuten in de oven.
Haal de aardappels uit de magnetron, snijd ze over de lengte doormidden en lepel ze uit. Bewaar de schil van de zoete aardappel en probeer hem in takt te houden. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
Snijd de kaas in blokjes.
Meng de pesto door de kool en zoete aardappel en voeg ook de oude kaas toe. Stamp het geheel door elkaar tot een grove stamppot. Laat het geheel op laag vuur circa vijf minuten doorwarmen.

Serveren:
Serveer de stamppot in de aardappelschillen. Garneer met de chipjes van kool en de gekarameliseerde nootjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker