Stamppot heerlijk avondje

17
Gemiddeld
Stamppot heerlijk avondje

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Stamppot heerlijk avondje

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels circa 7 minuten.
  • Maak de spruitjes schoon, voeg ze toe aan de aardappels en kook de aardappels en spruitjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en spruitjes met een pureestamper.
  • Verwarm de melk in de magnetron en maak de stamppot smeuïg met de melk. Roer de mosterd en de appelstroop door de stamppot.
  • Verwarm een pan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin. Roer het amandelschaafsel door de stamppot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Gebakken speculaasappeltjes

  • Snijd de appels van het klokkenhuis af in blokjes.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appels en de cranberry's met de speculaaskruiden circa 4 minuten. Strooi de suiker erover en schenk de appelsap erbij. Laat circa 4 minuten garen.

Serveren

  • Verdeel het stamppot heerlijk avondje over borden en verdeel de gebakken speculaasappeltjes erover.

Ingredienten

4
Personen

Stamppot heerlijk avondje

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 600 g spruitjes
  • 100 ml melk
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el appelstroop
  • 65 g amandelschaafsel
  • 2 appels, Elstar
  • 1 klontje boter
  • 75 g gedroogde cranberries
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 el bruine suiker
  • 40 g appelsap

Extra nodig:

  • pureestamper
Stamppot heerlijk avondje
Geef je waardering
17