Stamppot gestoofde rode kool met blauwe kaas en peer

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rodekool

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool, blauwe bessensap en het kaneelstokje toe. Stoof de kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  • Schil en snijd de peer in plakken van het klokhuis. Snijd de plakken peer in blokjes.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Roer de peer, blauwe kaas en de sultanarozijnen door de kool en laat nog 10 minuten meestoven.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de rodekool. Breng de kool op smaak met een beetje versgemalen peper.

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.

Serveren
Verdeel de aardappels over borden en schep de rode kool erop.

Ingredienten

4
Personen

Stamppot gestoofde rode kool met blauwe kaas en peer

  • 1 ui
  • 1 rode kool
  • 1 el boter
  • 100 ml blauwe bessensap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 handperen
  • 100 g zachte, blauwe kaas
  • 100 g sultanarozijnen
  • 1 el maïzena
  • 800 g kruimige aardappels
Geef je waardering
5