De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stamppot gestoofde rode kool met blauwe kaas en peer

30 min kooktijd
Stamppot gestoofde rode kool met blauwe kaas en peer

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rodekool

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool, blauwe bessensap en het kaneelstokje toe. Stoof de kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  • Schil en snijd de peer in plakken van het klokhuis. Snijd de plakken peer in blokjes.
  • Verbrokkel de blauwe kaas.
  • Roer de peer, blauwe kaas en de sultanarozijnen door de kool en laat nog 10 minuten meestoven.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de rodekool. Breng de kool op smaak met een beetje versgemalen peper.

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.

Serveren
Verdeel de aardappels over borden en schep de rode kool erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker