Spruitjes-kastanjestamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Breng een andere pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de kontjes van de spruitjes en kruis de grote exemplaren aan de onderkant in.
- Kook de spruitjes in circa 8 minuten gaar.
- Kook de kastanjes de laatste 5 minuten mee met de spruitjes.
- Giet de aardappels af en stoom droog. Giet de spruitjes en de kastanjes af en meng door de aardappels. Pureer het geheel met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de stamppot smeuïg met de melk en een klontje boter en breng op smaak met de appelstroop en een beetje zout en peper.
Gebakken appeltjes met amandel
- Schil de appels. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Meng in een kom de appels met de kaneel.
- Verhit boter in een pan en bak de appels in circa 6 minuten goudbruin.
- Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak de amandelen grof.
- Bak de amandelen de laatste twee minuten met de appels mee en voeg een klontje boter toe.
Serveren
- Serveer de gebakken appeltjes bij de spruitjes-kastanjestamppot.
0 reacties