Spruitjes-kastanjestamppot

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spruitjes-kastanjestamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Breng een andere pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de kontjes van de spruitjes en kruis de grote exemplaren aan de onderkant in.
  • Kook de spruitjes in circa 8 minuten gaar.
  • Kook de kastanjes de laatste 5 minuten mee met de spruitjes.
  • Giet de aardappels af en stoom droog. Giet de spruitjes en de kastanjes af en meng door de aardappels. Pureer het geheel met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de stamppot smeu├»g met de melk en een klontje boter en breng op smaak met de appelstroop en een beetje zout en peper.

Gebakken appeltjes met amandel

  • Schil de appels. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Meng in een kom de appels met de kaneel.
  • Verhit boter in een pan en bak de appels in circa 6 minuten goudbruin.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak de amandelen grof.
  • Bak de amandelen de laatste twee minuten met de appels mee en voeg een klontje boter toe.

Serveren

  • Serveer de gebakken appeltjes bij de spruitjes-kastanjestamppot.

Ingredienten

4
Personen

Spruitjes-kastanjestamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 500 g spruitjes
  • 250 g kastanjes (voorgekookt)
  • 50 ml melk
  • boter
  • 1 el appelstroop
  • 2 appels (Jonagold of Elstar)
  • 1 tl kaneel
  • 75 g amandelen

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
0