Spruitenstamppot met zongedroogde tomatensaus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Spruitenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.Kook de aardappels en knolselderij in circa 20 minuten gaar.
  • Verwijder de kontjes van de spruitjes. Voeg de spruitjes circa de laatste 10 minuten toe aan de aardappels en de knolselderij.
  • Giet de aardappels, knolselderij en de spruiten af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels, knolselderij en de spruiten met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de puree en breng op smaak met de mosterd en een beetje zout en peper.

Zongedroogde tomatensaus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tomatenpuree en de zongedroogde tomaten circa 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak circa 1 minuut.
  • Schenk het water erbij en laat het geheel circa 5 minuten rustig koken.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Biefstukken

  • Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten.
  • Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter.
  • Zet het vuur uit en dek af met aluminiumfolie.

Serveren

  • Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de spruitenstamppot, zongedroogde tomatensaus en de plakken biefstuk over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Spruitenstamppot

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 400 g spruiten
  • 75 ml melk
  • 2 el mosterd
  • 5 takjes peterselie
  • 2 biefstukken à 200 g
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter

Zongedroogde tomatensaus

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 280 g zongedroogde tomaten
  • 2 tl suiker
  • 150 ml water

Extra nodig:

  • pureestamper
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0