De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spruitenstamppot met zongedroogde tomatensaus

Spruitenstamppot is een ideaal gerecht voor de koudere dagen. Deze spruitenstamppot met zongedroogde tomatensaus staat al binnen 30 minuten op tafel!

30 min (voor)bereidingstijd
Spruitenstamppot met zongedroogde tomatensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Spruitenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.Kook de aardappels en knolselderij in circa 20 minuten gaar.
  • Verwijder de kontjes van de spruitjes. Voeg de spruitjes circa de laatste 10 minuten toe aan de aardappels en de knolselderij.
  • Giet de aardappels, knolselderij en de spruiten af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels, knolselderij en de spruiten met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de puree en breng op smaak met de mosterd en een beetje zout en peper.

Zongedroogde tomatensaus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tomatenpuree en de zongedroogde tomaten circa 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak circa 1 minuut.
  • Schenk het water erbij en laat het geheel circa 5 minuten rustig koken.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Biefstukken

  • Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten.
  • Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter.
  • Zet het vuur uit en dek af met aluminiumfolie.

Serveren

  • Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de spruitenstamppot, zongedroogde tomatensaus en de plakken biefstuk over de borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker