- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Spruitenstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.Kook de aardappels en knolselderij in circa 20 minuten gaar.
- Verwijder de kontjes van de spruitjes. Voeg de spruitjes circa de laatste 10 minuten toe aan de aardappels en de knolselderij.
- Giet de aardappels, knolselderij en de spruiten af en stoom ze droog.
- Pureer de aardappels, knolselderij en de spruiten met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
- Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de puree en breng op smaak met de mosterd en een beetje zout en peper.
Zongedroogde tomatensaus
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tomatenpuree en de zongedroogde tomaten circa 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak circa 1 minuut.
- Schenk het water erbij en laat het geheel circa 5 minuten rustig koken.
- Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
Biefstukken
- Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten.
- Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter.
- Zet het vuur uit en dek af met aluminiumfolie.
Serveren
- Snijd de biefstukken in dunne plakken. Verdeel de spruitenstamppot, zongedroogde tomatensaus en de plakken biefstuk over de borden.
0 reacties