Spruitenstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de onderkant van de spruitjes en maak de spruiten schoon. Kook de spruitjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee.
- Giet de aardappels en de spruiten af en stoom ze droog. Stamp de aardappels en de spruiten met een pureestamper fijn.
- Verwarm de melk en roer door de stamppot.
Voor bij de spruitenstamppot
- Verwarm een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de appels in de lengte door vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
- Verhit een klontje boter in de pan van de zonnebloempitten en bak de appels circa 5 minuten.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Voeg de honing en de blokjes kaas toe aan de appels. Roer goed door en laat nog even goed doorwarmen
- Meng het appel-kaasmengsel door de spruitenstamppot. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Extra nagerecht: broodpap met rozijnen
- Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
- Breng een pan met de melk, kaneelpoeder, rozijnen en de broodblokjes aan de kook. Laat circa 2 minuten koken en serveer.
Serveren
Verdeel de spruitenstamppot over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Serveer de broodpap in kommetjes.
0 reacties