Spruitenstamppot met appel en kaas

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spruitenstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd de onderkant van de spruitjes en maak de spruiten schoon. Kook de spruitjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee.
  • Giet de aardappels en de spruiten af en stoom ze droog. Stamp de aardappels en de spruiten met een pureestamper fijn.
  • Verwarm de melk en roer door de stamppot.

Voor bij de spruitenstamppot

  • Verwarm een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de appels in de lengte door vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  • Verhit een klontje boter in de pan van de zonnebloempitten en bak de appels circa 5 minuten.
  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Voeg de honing en de blokjes kaas toe aan de appels. Roer goed door en laat nog even goed doorwarmen
  • Meng het appel-kaasmengsel door de spruitenstamppot. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Extra nagerecht: broodpap met rozijnen

  • Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
  • Breng een pan met de melk, kaneelpoeder, rozijnen en de broodblokjes aan de kook. Laat circa 2 minuten koken en serveer.

Serveren

Verdeel de spruitenstamppot over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Serveer de broodpap in kommetjes.

Ingredienten

4
Personen

Spruitenstamppot met appel en kaas

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 600 g spruiten
  • 100 ml melk
  • 3 el zonnebloempitten
  • 2 goudreinetten
  • 1 klontje boter
  • 200 g kaas aan stuk
  • 1 el honing

Extra nagerecht: broodpap met rozijnen

  • 4 witte boterhammen
  • 500 ml melk
  • 1 el kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
0