De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

15 min kooktijd
Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in gelijke dikke plakken. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Besprenkel de aardappels met een  scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Kook de spitskool in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pluk en hak de dragon fijn.
  • Verwarm de boter in een pan en fruit de uien circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Voeg de melk al roerend toe aan de bloem. Breng de saus aan de kook en kook circa 5 minuten. Roer de spitskool en de dragon door de saus. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en meng alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaatjes.

Serveren

  • Verdeel de aardappels over borden. Lepel de spitskool in geitenkaas-bechamelsaus over de aardappels en verdeel de cherrytomaatjes over de saus. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker