Aardappels
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Boen en snijd de aardappels in gelijke dikke plakken. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Besprenkel de aardappels met een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de spitskool in de lengte door vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Kook de spitskool in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
- Pel en snipper de uien.
- Pluk en hak de dragon fijn.
- Verwarm de boter in een pan en fruit de uien circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Voeg de melk al roerend toe aan de bloem. Breng de saus aan de kook en kook circa 5 minuten. Roer de spitskool en de dragon door de saus. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en meng alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de cherrytomaatjes.
Serveren
- Verdeel de aardappels over borden. Lepel de spitskool in geitenkaas-bechamelsaus over de aardappels en verdeel de cherrytomaatjes over de saus.
0 reacties