Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Boen en snijd de aardappels in gelijke dikke plakken. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Besprenkel de aardappels met een ¬†scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren en verwijder de kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Kook de spitskool in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pluk en hak de dragon fijn.
  • Verwarm de boter in een pan en fruit de uien circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Voeg de melk al roerend toe aan de bloem. Breng de saus aan de kook en kook circa 5 minuten. Roer de spitskool en de dragon door de saus. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en meng alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaatjes.

Serveren

  • Verdeel de aardappels over borden. Lepel de spitskool in geitenkaas-bechamelsaus over de aardappels en verdeel de cherrytomaatjes over de saus.¬†

Ingredienten

4
Personen

Spitskool in geitenkaas-bechamelsaus

  • 700 g vastkokende aardappels
  • olijfolie extra vierge
  • 1 spitskool
  • 2 ui
  • 30 g roomboter
  • 40 g bloem
  • 300 ml melk
  • 0.5 bosje dragon
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 250 g cherrytomaatjes
Geef je waardering
2