Spinazie-brietaartjes

41
Makkelijk
Spinazie-brietaartjes

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien. Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Zet het vuur uit. Roer de pijnboompitten door de spinazie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de spinazie uitlekken op een zeef. Snijd de brie in schuine plakken. Druk in ieder bakje van de cupcaketray een plakje bladerdeeg. Strooi wat paneermeel in de bakjes, verdeel het spinaziemengsel over de bakjes en verdeel daarover de plakjes brie. Vouw de uitsteeksels van het bladerdeeg naar binnen. Kluts het ei los in een kom. Besmeer het bladerdeeg met ei. Schuif de brie-spinaziebakjes in de oven en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Haal de brie-spinaziebakjes uit de cupcaketray. 

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Spinazie-brietaartjes

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g spinazie
  • 400 g brie
  • 50 g paneermeel

Extra nodig

  • zeef
  • cupcaketray
  • kwastje
Spinazie-brietaartjes
Geef je waardering
41