Spinazie-ricotta cannelloni

58
Gemiddeld

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 170 °C. Was de spinazie en laat het uitlekken. Verwarm een pan en pel en hak de knoflook. Snijd de ansjovis fijn en bak deze met de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee. Laat de spinazie goed uitlekken en schep het in een kom. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel. Leg de gevulde cannelloni op de plakjes tomaat en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Breek de mozzarella erover en bak de cannelloni circa 40 minuten in de oven. Serveer de cannelloni samen met een rucolasalade.

Dit recept komt uit de aflevering over Florence van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Spinazie-ricotta cannelloni

  • 500 g verse spinazie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 6 ansjovisfilets op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g ricotta
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 trostomaten
  • 12 buisjes cannelloni
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 200 g mozzarella
  • 150 g rucola
Geef je waardering
58