De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spinazie-olijven tartelettes

Laat je verrassen door deze heerlijke spinazie-olijven tartelettes met honing-mosterdsaus!

75 min kooktijd
Spinazie-olijven tartelettes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met de olijfolie en water tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit, vet de tartelettevormpjes in en bekleed ze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Vulling
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de olijven. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Ris de tijm. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit de ui, knoflook en tijm circa 1 minuut, voeg de spinazie toe en bak circa 3 minuten. Giet de spinazie af en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren met de room en meng door de spinazie. Vul de tartelettes met de spinaziemassa en verdeel de olijven erover. Bak in circa 25 minuten gaar.

Honingmosterdsaus
Hak de bieslook fijn en meng met de crème fraîche, de honing en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus bij de tartelettes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker