Spinazie-olijven tartelettes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Deeg
Meng de bloem met de olijfolie en water tot een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit, vet de tartelettevormpjes in en bekleed ze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Vulling
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de olijven. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Ris de tijm. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit de ui, knoflook en tijm circa 1 minuut, voeg de spinazie toe en bak circa 3 minuten. Giet de spinazie af en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren met de room en meng door de spinazie. Vul de tartelettes met de spinaziemassa en verdeel de olijven erover. Bak in circa 25 minuten gaar.

Honingmosterdsaus
Hak de bieslook fijn en meng met de crème fraîche, de honing en de mosterd. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus bij de tartelettes.

Ingredienten

2
Porties

Deeg

  • 350 g bloem
  • 125 ml olijfolie
  • 125 g lauw water

Vulling

  • 90 g zwarte olijven
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g jonge spinazie
  • 50 ml room
  • 2 eieren

Honingmosterdsaus

  • 0.5 bosje bieslook
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd

Extra nodig

  • 2 tartelettevormpjes van 14 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
1