Spinazie met rösti en omeletreepjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rösti

Schil en rasp de aardappels. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de geraspte aardappels toe (als een soort grote pannenkoek), druk goed aan en bak circa 5 minuten op laag vuur. Voeg een klontje boter toe en draai de rösti om. Bak nog circa 3 minuten. Leg de rösti op een bord, snijd in vieren en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.

Omeletreepjes

Kluts de eieren en de melk, voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de omelet om en om in  circa 3 minuten op matig vuur. Rol de omelet op en snijd in reepjes.

Spinazie

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en spinazie circa 4minuten. Voeg de blokjes kaas toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Leg de rösti op een bord. Serveer de spinazie erbij en garneer met omeletreepjes.  

Ingredienten

4
Personen

Rösti

  • 700 g aardappels
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter

Omeletreepjes

  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 el pijnboompitten

Spinazie

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g spinazie
  • 200 g oude kaas

Extra nodig

  • rasp
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
2