Spicy taco’s met geitenvlees en tomaten-sambalchutney

1
Gemiddeld
Spicy taco’s met geitenvlees en tomaten-sambalchutney

Bereidingswijze

2 uur en 30 minuten totale tijd

Geitenvleesvulling

  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de jalapeño pepers fijn.
  • Pel en halveer de rode uien.
  • Mix in de keukenmachine samen met de piment, karwijzaad, komijnzaad, suiker, gedroogde oregano, tijm, azijn en olijfolie tot een fijne marinade.
  • Wrijf het geitenvlees in met de marinade en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
  • Verhit een scheutje olie in de pan, bak het geitenvlees aan. Blus af met het water en laat op zacht vuur gaar sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
  • Laat het vlees afkoelen en pluk uit elkaar.

Zoetzure rode ui

  • Pel en snijd de rode ui in ringen.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn.
  • Meng in een kom het water met de azijn, suiker, piment en kruidnagels.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Voeg de rode ui toe en roer goed door.
  • Zet het mengsel een dag in de koelkast.

Tomaten-sambalchutney

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de madame Jeanette peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en peper toe. Bak circa 5 minuten op middelhoog vuur tot het lichtbruin kleurt.
  • Voeg de garam masala toe en bak dit circa 1 minuut mee.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in vier stukken.
  • Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed door het mengsel van ui. Bak de tomaten op zacht vuur circa 8 minuten tot ze kapot zijn.
  • Prak met een vork de tomaten in de pan fijn.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verhit een koekenpan en bak het geplukte geitenvlees kort aan.
  • Pluk en hak de koriander grof. Vul de tortilla’s met een theelepel tomaten sambalchutney, gesneden rode kool, het gebakken geitenvlees, zoetzure rode ui, een lepel crème fraîche, gehakte koriander en de zoete aardappelchips.

Ingredienten

8
Porties

Zoet-zure rode ui

  • 1 rode ui
  • 1 madame jeanette peper
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 2 el suiker
  • 1 mespuntje piment
  • 5 kruidnagels

Tomaten-sambalchutney

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 tl garam masala
  • 5 tomaten

Geitenvleesvulling

  • 6 teentjes knoflook
  • 6 Jalapeño pepers
  • 2 rode uien
  • 1 el piment
  • 0.5 el karwij
  • 0.5 el komijnzaad
  • 1 el suiker
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 bos tijm
  • 2 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 500 g geitenvlees

Opmaak

  • 1 bos koriander
  • 8 tortilla's
  • 200 g gesneden rode kool
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g zoete aardappelchips

Extra nodig

  • keukenmachine
  • gesteriliseerde pot
Spicy taco’s met geitenvlees en tomaten-sambalchutney
Geef je waardering
1