De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spicy beefsaté met bimi

Spicy beefsaté met bimi is een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken. Haal snel alle ingrediënten in huis en maak dit smaakvolle hoofdgerecht nu zelf!

Direct naar recept
Spicy beefsaté met bimi

Bereidingswijze

Saté

Leg de houten satéprikkers in water. Maak het hart schoon en snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.

Maal de ui, knoflook en kemirinoten fijn met het hakmolentje van de staafmixer. Voeg vervolgens alle specerijen, sambal, zout, trassi en de bruine suiker toe. Pers de citroen uit en meng het sap, de boemboe en het limoenblad door de kokosmelk. Marineer het vlees hierin minstens 2 uur. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Bewaar de overgebleven marinade.

Grill, als de overige gerechten bijna klaar zijn, de saté in een pan of op de barbecue in circa 6 minuten om en om totdat het vlees roze van binnen is. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de marinade.

Rijst

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat droogstomen.

Bimi

Verhit een wok en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal het sesamzaad uit de pan en houd apart. Verhit een scheutje olie in de wok en wok de bimi op hoog vuur goudbruin. Voeg de taugé toe en roerbak circa 1 minuut mee.

Voeg de maïskorrels en sojabonen toe. Blus af met de ketjap, sweet chilisaus en sesamolie en schep om.

Serveren

Serveer de saté met de geroerbakte bimi en de rijst.

TIP Om het vlees lekker sappig te houden en een mooie laag rondom te krijgen bestrijk je de saté tijdens het grillen met de overgebleven marinade.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.