De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

speculaasjes van cees holtkamp

Samen met bakker Cees Holtkamp maakt Laura de Grave dit koekje dat bij iedere Nederlander wel in de koektrommel te vinden is: het speculaasje.

10 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
LL_NH_STILL0.jpg

Een recept van

Laura de Grave

Laura de grave

"Gedurende de feestdagen zijn speculaasjes hartstikke geliefd. Cees Holtkamp laat zien hoe je deze overheerlijke lekkernij maakt. Het duurt wel enkele dagen voordat deze klaar zijn."

Bereidingswijze

Speculaasjes van Cees Holtkamp

  1. Meng de boter in stukjes, de basterdsuiker en het zout in een kom. Roer de karnemelk erdoor. Kneed tot een glad mengsel. Voeg de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en kneed erdoor. Verpak in vershoudfolie en laat 1-2 dagen rusten in de koelkast.

    De bloem is te koop bij ambachtelijke bakkers en online.

  2. Haal het deeg 2 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm na 1½ uur de oven voor op 150 °C. Snijd het deeg in vier stukken. Rol het deeg in vier delen op een met bloem bestoven werkblad uit met een deegroller tot een dikte van 3 mm.

  3. Snijd plakjes uit het deeg ter grootte van de vormpjes in de speculaasplank. Bestuif de plank licht met bloem. Druk het deeg in de vormpjes in de plank. Snijd eventueel overtollig deeg weg.

    Als je geen speculaasplank hebt, kun je het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm en daar rechthoekjes van 4 x 5 cm uit snijden.

  4. Draai de plank om en sla ermee op het werkblad, zodat het deeg loskomt. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat licht bestrooid met amandelschaafsel. Bak de speculaasjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker