PLUS

Ingredienten

4
Personen

Voor het spectaculaire aardbeientoetje

  • 125 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 takjes munt
  • 12 aardbeien
  • 4 el aardbeiensiroop
  • 12 el roomijs
  • 200 ml bruisend water
  • 4 hoge glazen

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Klop de slagroom lobbig met de suiker. Haal de muntblaadjes van de takjes. Was en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de acht grootste aardbeien in plakjes en verdeel over de hoge glazen. Giet hierop de siroop, zodat de aardbeien bedekt zijn met siroop. Verdeel hier het ijs over.

Presenteer de glazen op tafel en giet aan tafel het bruisende water op het ijs (dit zorgt voor een extra feestelijk effect). Top met de slagroom, de resterende aardbeien en de muntblaadjes. Serveer met een rietje en lange lepel.

Geef je waardering

91
Spectaculair aardbeientoetje met roomijs en munt