Andy McDonald

Ingredienten

4
Personen

Spatchcock chicken

  • 1 ingelegde citroen
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 tl kurkuma
  • olijfolie
  • 2 kippen
  • 50 g groene olijven

Extra nodig:

  • grote schaar (wildschaar) of bijl
  • vijzel
  • rasp
  • BBQ

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten
Snijd de schil van de ingelegde citroen en snijd de schil grof. Verwijder het hoedje van de rode pepers en snijd de pepers in fijne ringen. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en rasp de gember. Hak de stelen van de koriander en peterselie. Vijzel de citroenschil, korianderstelen, peterseliestelen, peperringen, knoflook, gember en kurkuma tot een fijne pasta. Knip de kippen aan de rugkant in, verwijder de ruggengraat en druk de kippen plat. Wrijf de kippen in met een scheutje olie en vervolgens met de marinade. Rooster de kip om en om in circa 40 minuten gaar op de bbq. Hak de resterende koriander en peterselie fijn. Hak de olijven grof en meng met de kruiden. Bestrooi de kippen met het kruidenmengsel.

Geef je waardering

12
Spatchcock chicken