De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spatchcock chicken

40 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Spatchcock chicken

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de schil van de ingelegde citroen en snijd de schil grof. Verwijder het hoedje van de rode pepers en snijd de pepers in fijne ringen. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en rasp de gember. Hak de stelen van de koriander en peterselie. Vijzel de citroenschil, korianderstelen, peterseliestelen, peperringen, knoflook, gember en kurkuma tot een fijne pasta. Knip de kippen aan de rugkant in, verwijder de ruggengraat en druk de kippen plat. Wrijf de kippen in met een scheutje olie en vervolgens met de marinade. Rooster de kip om en om in circa 40 minuten gaar op de bbq. Hak de resterende koriander en peterselie fijn. Hak de olijven grof en meng met de kruiden. Bestrooi de kippen met het kruidenmengsel.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker