Spareribs Boemboe Bali

10
Makkelijk

Bereidingswijze

160 minuten kooktijd
280 minuten totale tijd

Spareribs Boemboe Bali
Pel en snipper de sjalotten, pel en hak de knoflook. Hak de rode peper en rasp de gember. Vijzel de kemirinoten, sjalotten, ketjap, gember, knoflook en rode pepers tot een pasta. Bestrijk de spareribs met de boemboe en laat minimaal 2 uur marineren. Snijd de spareribs in gelijke porties van ongeveer 2 a 3 ribben dik. Verhit de oven op grill stand voor op circa 280°C. Bedek een ovenplaat met aluminiumfolie en verdeel de spareribs erover. Grill de spareribs om en om in circa 40 minuten. Gaar totdat de bovenkant mooi gegrild en bruin is.

Tamarindesaus
Pel en de uien en snijd ze fijn. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg de steranijs en de tamarindepasta toe en fruit kort mee. Blus af met de sinaasappelsap.

Tip: Je kunt de Boemboe Bali Spareribs ook op de barbecue grillen, zorg er dan voor dat ze heel langzaam gegaard worden.

Serveren
Serveer de Boemboe Bali Spareribs bijvoorbeeld bij witte rijst en gewokte groenten.

Ingredienten

4
Personen

Boemboe Bali spareribs

  • 5 kemirinoten
  • 4 sjalotten
  • 100 ml ketjap medja
  • 4 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 lomboks (rode (Spaanse) pepers)
  • 2 k spareribs

Tamarindesaus

  • 2 uien
  • 4 steranijs
  • 2 el tamarinde pasta
  • 200 ml sinaasappelrasp

Extra nodig

  • Voorverwarmde oven op 280°C
  • olie om in te bakken
Geef je waardering
10