De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti met spinaziesaus

Dit hartige spaghettigerecht zit bomvol groenten. Zo krijg je je dagelijkse hoeveelheid vitaminen wel binnen!

20 min voorbereidingstijd
bord spaghetti met spinazie

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Met dit gerecht kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten. Het geheim zit 'm in de saus. Die maak je namelijk van spinazie. Zo simpel maar zo lekker!"

Bereidingswijze

Spaghetti met spinaziesaus

  1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht om later toe te voegen aan de saus.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de courgette in blokjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de pancetta krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

  4. Bak vervolgens de courgette hierin rondom gaar, voeg de erwten toe en verwarm 2 minuten. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.

  5. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg de spinazie à la crème toe en verwarm tot de spinazie is ontdooid.

  6. Schep de groene pesto erbij en breng op smaak met peper en zout. Rasp wat van de schil van de citroen boven de pan. Snijd de rest van de citroen in partjes.

  7. Meng de spaghetti door de spinaziesaus. Voeg eventueel nog een beetje van het kookvocht toe. 

  8. Roer de helft van de courgette en erwten door de pan. Verdeel de spaghetti over de borden.

  9. Garneer met de andere helft van de courgette en erwten, de uitgebakken pancetta, Parmezaanse kaas en partjes citroen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker