Spaghetti
- Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spaghetti met Siciliaanse tuinbonen
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Dop de tuinbonen. Kook de tuinbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Snijd de ansjovisfilets fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper, zongedroogde tomaten, kappertjes en de ansjovis circa 3 minuten. Voeg de tuinbonen toe en bak circa 5 minuten mee.
- Snijd de peterselie fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Halveer de citroen. Snijd een halve citroen in partjes. Voeg de drie kwart van de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas en het sap van de resterende halve citroen toe. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Meng de spaghetti met de Siciliaanse tuinbonen.
Zalmfilet
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Dep de zalmfilet droog met keukenpapier. Snijd de zalmfilet in gelijke porties.
- Verdeel de zalm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de zalmfilets met een beetje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de zalm in circa 12 minuten gaar.
Serveren
- Verdeel de zalm en de spaghetti met Siciliaanse tuinbonen over borden. Strooi de resterende peterselie en Parmezaanse kaas erover. Serveer met de partjes citroen.
0 reacties