De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaghetti met siciliaanse tuinbonen

Spaghetti

Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
Spaghetti met Siciliaanse tuinbonen

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Dop de tuinbonen. Kook de tuinbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook grof.

15 min kooktijd
Spaghetti met Siciliaanse tuinbonen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Spaghetti

  • Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Spaghetti met Siciliaanse tuinbonen

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Dop de tuinbonen. Kook de tuinbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper, zongedroogde tomaten, kappertjes en de ansjovis circa 3 minuten. Voeg de tuinbonen toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Halveer de citroen. Snijd een halve citroen in partjes. Voeg de drie kwart van de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas en het sap van de resterende halve citroen toe. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Meng de spaghetti met de Siciliaanse tuinbonen.

Zalmfilet

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Dep de zalmfilet droog met keukenpapier. Snijd de zalmfilet in gelijke porties.
  • Verdeel de zalm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de zalmfilets met een beetje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de zalm in circa 12 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de zalm en de spaghetti met Siciliaanse tuinbonen over borden. Strooi de resterende peterselie en Parmezaanse kaas erover. Serveer met de partjes citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker