Spaghetti met courgette en tomaat

33
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Koken van de spaghetti:

  • Kook de spaghetti gaar in een pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing.

Bereiden van de groente:

  • Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken op elkaar en snijd de plakken in de lengte in dunne repen
  • Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de tomaten in vieren en snijd in blokjes.
  • Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd deze in dunne repen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de knoflook aan.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof in circa 5 minuten zacht.
  • Voeg de courgettesliertjes en verse basilicum toe. Stoof circa 1 minuut mee.

De spaghetti met courgette en tomaat:

  • Verhit een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.
  • Voeg de pijnboompitten toe aan de pasta.
  • Giet de spaghetti af en schep terug in de pan met een beetje van het kookvocht.
  • Voeg het mengsel van courgette en tomaat toe en roer alles goed door.
  • Roer de roomkaas erdoor en laat smelten
  • Garneer met Serranoham en geraspte kaas

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti met courgette en tomaat

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 5 g verse basilicum
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g roomkaas
  • 100 g serranoham
  • 50 g geraspte Paramzaanse kaas
Geef je waardering
33