De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spaghetti con tonno e funghi secchi - spaghetti met tonijn en gedroogde paddenstoelen

Een heerlijk pastagerecht met tonijn en gedroogde paddenstoelen geserveerd met een salade van little gems en cherrytomaatjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spaghetti con tonno e funghi secchi - spaghetti met tonijn en gedroogde paddenstoelen

Bereidingswijze

Saus
Week de paddenstoelen circa 30 minuten in warm water. Laat de paddenstoelen op een zeef uitlekken. Breng een pan water aan de kook en mondeer de tomaten. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan. Pel en halveer de knoflook, voeg toe aan de pan en beweeg deze circa 1 minuut. Haal de knoflook uit de pan. Bak de paddenstoelen circa 4 minuten goudbruin in de knoflookolie. Hak de kappertjes en olijven grof. Voeg de kappertjes, olijven en tomatenblokjes toe aan de pan. Hak de helft van de peterselie en voeg toe aan de saus. Leg de deksel op de pan en laat dit circa 5 minuten pruttelen.

Tonijn
Verhit een grillpan. Wrijf de tonijn in met olie en gril de tonijn circa 30 seconden op elke zijde. Leg de tonijn op een bord en laat afkoelen.

Pasta
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, meng door de saus en meng circa 1 minuut door. Snijd de tonijn in plakjes van circa 1 centimeter dik en voeg de helft toe aan de pasta.

Serveren
Schep de spaghetti met de saus op bord. Verdeel de andere helft van de tonijn over de borden. Strooi de resterende peterselie over de borden

Salade
Snijd de little gems klein. Halveer de cherrytomaatjes en meng met de gesneden little gems. Voeg de balsamico, olijfolie en zout en peper toe.

TIP: let altijd op bij het kopen van tonijn dat je goede tonijn koopt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.