Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

Spaghetti bolognese maar dan anders

  • 300 g spaghetti
  • 1 ui
  • 4 bospeentjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • ras

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Schil en snijd de bospeentjes in blokjes.
  • Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Voeg de bospeentjes en de bleekselderij toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Pel en snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak kort mee.
  • Voeg het gehakt en tomatenpuree toe en bak in circa 4 minuten gaar.
  • Snijd de courgettes in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de gepelde tomaten en balsamicoazijn toe. Warm de saus op middelhoog vuur circa 8 minuten door.
  • Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en scheur de blaadjes basilicum en roer door de saus.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren
Verdeel de spaghetti over de borden en schep daar de saus overheen. Strooi de kaas over het gerecht.

Geef je waardering

575
Spaghetti bolognese (maar dan anders)