Spaanse Mosselen met aardappelpartjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Aardappelpartjes

  • Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal, besprenkel met olie, bestrooi met zout en peper en roer goed door.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de plakken serranoham toe.

Tomaten

  • Maak met een mesje sneetjes aan de onderkant van de tomaten.
  • Vul de sneetjes met stukjes rozemarijn. Laat ze niet teveel uitsteken.
  • Zet de tomaten in de ovenschaal bij de aardappels, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de tomaten circa 15 minuten in de oven bij de aardappelpartjes. Verwijder de rozemarijntakjes voor het serveren.

Mosselen

  • Was de mosselen in ruim koud water.
  • Verwijder kapotte of openstaande mosselen.
  • Verwijder indien nodig ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.

Spaanse mosselen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een (mossel)pan.
  • Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree.
  • Voeg de mosselen toe en leg de deksel op de pan.
  • Snijd een stukje schil van een sinaasappel van circa 1 bij 5 cm lang.
  • Hussel de mosselen om, voeg de sinaasappelschil toe en schenk de rode wijn erbij. Leg de deksel weer op de pan.
  • Kook de mosselen circa 5 minuten tot de schelpen open staan.
  • Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap bij de mosselen en hussel even goed om.
  • Pluk en hak de peterselie. Roer de peterselie door de mosselen.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Spaanse Mosselen met aardappelpartjes

  • 300 g Aardappelpartjes in schil
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g serranoham
  • 4 tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml rode wijn
  • 5 takjes peterselie
Geef je waardering
3