- Verwarm de oven voor op 180°C.
Aardappelpartjes
- Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal, besprenkel met olie, bestrooi met zout en peper en roer goed door.
- Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de plakken serranoham toe.
Tomaten
- Maak met een mesje sneetjes aan de onderkant van de tomaten.
- Vul de sneetjes met stukjes rozemarijn. Laat ze niet teveel uitsteken.
- Zet de tomaten in de ovenschaal bij de aardappels, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de tomaten circa 15 minuten in de oven bij de aardappelpartjes. Verwijder de rozemarijntakjes voor het serveren.
Mosselen
- Was de mosselen in ruim koud water.
- Verwijder kapotte of openstaande mosselen.
- Verwijder indien nodig ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.
Spaanse mosselen
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een (mossel)pan.
- Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree.
- Voeg de mosselen toe en leg de deksel op de pan.
- Snijd een stukje schil van een sinaasappel van circa 1 bij 5 cm lang.
- Hussel de mosselen om, voeg de sinaasappelschil toe en schenk de rode wijn erbij. Leg de deksel weer op de pan.
- Kook de mosselen circa 5 minuten tot de schelpen open staan.
- Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap bij de mosselen en hussel even goed om.
- Pluk en hak de peterselie. Roer de peterselie door de mosselen.
Thema: passie voor piepers
Meld je aan en praat mee