De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaanse mosselen met aardappelpartjes

30 MIN
Spaanse Mosselen met aardappelpartjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Aardappelpartjes

  • Schep de aardappelpartjes in een ovenschaal, besprenkel met olie, bestrooi met zout en peper en roer goed door.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Voeg 5 minuten voor het einde van de baktijd de plakken serranoham toe.

Tomaten

  • Maak met een mesje sneetjes aan de onderkant van de tomaten.
  • Vul de sneetjes met stukjes rozemarijn. Laat ze niet teveel uitsteken.
  • Zet de tomaten in de ovenschaal bij de aardappels, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de tomaten circa 15 minuten in de oven bij de aardappelpartjes. Verwijder de rozemarijntakjes voor het serveren.

Mosselen

  • Was de mosselen in ruim koud water.
  • Verwijder kapotte of openstaande mosselen.
  • Verwijder indien nodig ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.

Spaanse mosselen

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een (mossel)pan.
  • Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree.
  • Voeg de mosselen toe en leg de deksel op de pan.
  • Snijd een stukje schil van een sinaasappel van circa 1 bij 5 cm lang.
  • Hussel de mosselen om, voeg de sinaasappelschil toe en schenk de rode wijn erbij. Leg de deksel weer op de pan.
  • Kook de mosselen circa 5 minuten tot de schelpen open staan.
  • Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap bij de mosselen en hussel even goed om.
  • Pluk en hak de peterselie. Roer de peterselie door de mosselen.

Thema: passie voor piepers

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker