Soto Ayam van Oma Emmy

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

70 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Soto
Pel de sjalotten en knoflook en snijd in grove stukken. Maal de sjalotten, knoflook, trassi, ketumbar, kunjit, kemiripasta en olie in een keukenmachine. Verhit een pan en bak het mengsel kort aan. Voeg het water toe en roer goed. Voeg de kippenbouten toe en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt worden met de soep. Kneus de sereh stengel, maak er een knoop van en voeg toe. Laat de kip in circa 45 minuten gaar koken op middelmatig vuur. Haal de kip uit de soto en laat afkoelen op een plat bord. Zwier het vlees van het bot af en voeg het zonder bot toe aan de soep.

Vulling
Kook de rijst gaar. Kook de aardappels in de schil, snijd de schil er na het koken af en snijd ze in blokjes. Snijd de kool in stukken en stoom gaar. Stoom de taugé. Kook de eieren hard, pel ze en snijd in partjes. Giet kokend water over de suün en laat tien minuten garen. Giet het af en roer los het los met een vork. Knip de suün eventueel iets fijner met een schaar. Snijd de bosuien en selderie fijn.

Serveren
Serveer de soto met alle ingrediënten voor de vulling in aparte schaaltjes op tafel. Schep de ingrediënten naar smaak op een diep bord, giet er de soto overheen en maak af met de bosuitjes, selderij en gebakken uitjes.

Tip: ketumbar is koriander zaad en wordt ook wel ketoembar genoemd. Kunjit, koenjit of kurkuma is geelwortel.

Ingredienten

4
Personen

Soto ayam

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 cm trassi
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl koenjit
  • 1 el kemiripasta
  • 4 el arachideolie
  • 500 ml water
  • 4 kippenbouten (dij en poot)
  • 1 serehstengel

Vulling

  • 200 g rijst
  • 4 aardappels
  • 200 g gesneden spitskool
  • 250 g taugé
  • 6 eieren
  • 50 g suün (vermicelli)
  • 1 bos bosuien
  • 1 bos selderij
  • 100 g gebakken uitjes

Extra nodig

  • keukenmachine
Geef je waardering
15