De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soto ayam met kokos, lontong en sambal

Een heerlijke spicy soto ayam met kokos, lontong en sambal

soto ayam met kokos, lontong en sambal

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tim in aflevering 7 van The Chefs' Line Nederland. 

Bouillon

Bak de botten, vleugels en bouten in een scheut olie aan in een grote koekenpan. Pel en snij de ui en knoflook. Snij de wortel en bleekselderij grof en voeg samen met de ui en knoflook toe.

Kook water. Doe de gebakken ingrediënten over in een snelkookpan en zet onder kokend water. Snij de gember in plakken. Kneus de serehstengel. Voeg zout, peper, gember, salam, pandanblad en sereh toe aan de soep en sluit af. Kook ca. 30 minuten of langer als je geen snelkookpan hebt (het vlees moet makkelijk van het bot loskomen).

Sambal badjak

Pel en snij de ui en knoflook in stukken. Snij de peper(s) in stukken. Maal de ui, knoflook, trassi en peper fijn in keukenmachine. Verwarm deze pasta samen met de sambal of peperpasta in een pan. Voeg de de salam, djeroek poeroet, laos en gekneusde sereh toe en laat even trekken. Zoet de sambal met de suiker. Verdun eventueel met een beetje water als de sambal te dik wordt. Laat de sambal afkoelen.

Serveren

Kook de eieren medium, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Haal de gare kippenpoten uit de bouillon. Zeef de bouillon in een grote, schone pan. Voeg de santen toe, samen met de kurkuma. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de kip. Schik de kip met de taugé en blokjes longton op een diep bord of in een kom. Schenk de bouillon erbij zodat de ingrediënten half onder staan. Garneer de soep met blaadjes selderij, gebakken ui en sambal.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker