Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 7 van The Chefs' Line Nederland.
Bereiding
Breng de kip aan de kook in een grote soeppan met de kippenfond en zoveel water, dat de kip onder staat. Breng tegen de kook aan en laat de kip garen in de bouillon.
Kook de eitjes medium zacht. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Blancheer de taugé kort in ruim kokend water. Pel en snij de sjalotjes en knoflook. Schil en snij de gember en kunjit in stukken. Maal in de blender de kemirienoten, sjalotjes, knoflook, gember en kunjit fijn tot een pasta (dit is de boemboe). Voeg indien nodig wat olie toe.
Snij de laos in stukken. Kneus de sereh en djeroet peroet- en salamblaadjes. Fruit de boemboe met wat olie in de wok. Voeg de laos, sereh, djeroek poeroet blaadjes en de salamblaadjes toe en fruit dit nog een paar minuten. Haal de kip uit de bouillon en voeg de bouillon toe aan de pan met boemboe. Breng tegen de kook aan. Pluk de kip van het bot en voeg toe aan de pan. Breng de soep op smaak met een scheutje ketjap asin.
Serveren
Snij de lontong in stukken. Snij de selderij fijn. Leg eerst de lontong in de soepkommen. Leg de taugé erop en schep de soep in de kommen. Besprenkel met de selderij en de gebakken uitjes. Snij het zachtgekookte eitje doormidden en leg deze bovenop in de soep. Serveer direct, eventueel met wat sambal of siracha saus.
0 reacties