De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Soto ayam met ketjap asin, lontong, taugé en sriracha

Je waant je in het mooie Azië met deze heerlijke soto ayam met ketjap asin, lontong taugé en sriracha.

Direct naar recept
Soto ayam met ketjap asin, lontong, taugé en sriracha

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 7 van The Chefs' Line Nederland. 

Bereiding

Breng de kip aan de kook in een grote soeppan met de kippenfond en zoveel water, dat de kip onder staat. Breng tegen de kook aan en laat de kip garen in de bouillon.

Kook de eitjes medium zacht. Laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Blancheer de taugé kort in ruim kokend water. Pel en snij de sjalotjes en knoflook. Schil en snij de gember en kunjit in stukken. Maal in de blender de kemirienoten, sjalotjes, knoflook, gember en kunjit fijn tot een pasta (dit is de boemboe). Voeg indien nodig wat olie toe. 

Snij de laos in stukken. Kneus de sereh en djeroet peroet- en salamblaadjes. Fruit de boemboe met wat olie in de wok. Voeg de laos, sereh, djeroek poeroet blaadjes en de salamblaadjes toe en fruit dit nog een paar minuten. Haal de kip uit de bouillon en voeg de bouillon toe aan de pan met boemboe. Breng tegen de kook aan. Pluk de kip van het bot en voeg toe aan de pan. Breng de soep op smaak met een scheutje ketjap asin.

Serveren

Snij de lontong in stukken. Snij de selderij fijn. Leg eerst de lontong in de soepkommen. Leg de taugé erop en schep de soep in de kommen. Besprenkel met de selderij en de gebakken uitjes. Snij het zachtgekookte eitje doormidden en leg deze bovenop in de soep. Serveer direct, eventueel met wat sambal of siracha saus.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.