De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

somalische bajiya (vegetarische bonensnack)

Week de bonen minimaal 8 uur in koud water. Giet de bonen af en maal ze 1 minuut in de keukenmachine. Schep de bonen in een ruime bak met koud water. De velletjes van de bonen komen boven drijven en kun je zo gemakkelijk weggieten.

30 min kooktijd
Somalische Bajiya (Vegetarische bonensnack)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Week de bonen minimaal 8 uur in koud water. Giet de bonen af en maal ze 1 minuut in de keukenmachine. Schep de bonen in een ruime bak met koud water. De velletjes van de bonen komen boven drijven en kun je zo gemakkelijk weggieten. Herhaal dit een paar keer tot je alle velletjes verwijderd hebt. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Snijd de tomaat in stukken. Maal in de keukenmachine de knoflook, ui, tomaat en harissa in circa 3 minuten fijn. Voeg de ontvelde gemalen bonen, de kurkuma en zout naar smaak toe en mix alles ongeveer 1 minuut zodat alles vermengd is (de vulling hoeft niet helemaal glad te zijn). Verwarm de zonnebloemolie tot 170°C. Je kunt het mengsel met een eetlepel opscheppen en zo in de hete olie laten zakken of met de hand een deel van het mengsel opscheppen en al vormend (met je duim een gaatje in het beslag drukken) in de olie laten glijden. Bak ze aan beide zijde ongeveer 1 minuut. Laat de goudbruin gebakken Bajiya op keukenpapier uitlekken.

Serveren
Serveer met wat extra harissa of chilisaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker