Week de bonen minimaal 8 uur in koud water. Giet de bonen af en maal ze 1 minuut in de keukenmachine. Schep de bonen in een ruime bak met koud water. De velletjes van de bonen komen boven drijven en kun je zo gemakkelijk weggieten. Herhaal dit een paar keer tot je alle velletjes verwijderd hebt. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Snijd de tomaat in stukken. Maal in de keukenmachine de knoflook, ui, tomaat en harissa in circa 3 minuten fijn. Voeg de ontvelde gemalen bonen, de kurkuma en zout naar smaak toe en mix alles ongeveer 1 minuut zodat alles vermengd is (de vulling hoeft niet helemaal glad te zijn). Verwarm de zonnebloemolie tot 170°C. Je kunt het mengsel met een eetlepel opscheppen en zo in de hete olie laten zakken of met de hand een deel van het mengsel opscheppen en al vormend (met je duim een gaatje in het beslag drukken) in de olie laten glijden. Bak ze aan beide zijde ongeveer 1 minuut. Laat de goudbruin gebakken Bajiya op keukenpapier uitlekken.
Serveren
Serveer met wat extra harissa of chilisaus.
0 reacties