De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sole meunière met gestoomde aardappeltjes

Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de aardappeltjes en tourneer ze in gelijke ovale aardappels.

Sole Meunière met gestoomde aardappeltjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C.

Schil de aardappeltjes en tourneer ze in gelijke ovale aardappels. Dit is een ouderwetse Franse techniek (Niet noodzakelijk, wel leuk om te doen.)

Zet een pan met water op het vuur. Hang er een stoommandje of een vergiet met de aardappels in, dek af met een deksel of stuk aluminiumfolie. Stoom de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Verwarm ondertussen een grote ovale koekenpan op het vuur. Knip evt. de staart van de zeetongen bij met een visschaar. Bestrooi ze royaal met zout en peper en haal ze door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.

Smelt een grote klont van de roomboter in de koekenpan en laat deze bruin worden. Bak een zeetong circa 2 minuten aan iedere kant. Bedruip de vis steeds met de boter die in de pan zit. Voeg halverwege weer wat boter toe om de boter wat af te laten koelen.
Haal de tong uit de pan en leg hem op een ovenrooster. Laat hem kort doorgaren in de oven. Bak ondertussen de tweede zeetong op dezelfde wijze.

Pel en snipper de sjalot. Rasp en pers de citroen. Voeg, als de vis uit de pan is, nog een klont boter toe aan de pan en fruit de sjalot. Voeg de rasp en sap van een citroen toe. Hak ondertussen de peterselie fijn en meng deze door de jus. Breng de jus nog extra op smaak met wat zout en peper.

Serveren

Serveer de tongen op een mooi ovaal bord met de aardappeltjes ernaast. Overgiet de tong en de aardappeltjes met de boterjus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker