De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snoepjesparade

Hidde, die ouwe snoepert! Vandaag maakt hij onder meer winegums, chocoladeflikken en pepermunt. Can he take you to the candyshop?

60 MIN
Snoepjesparade

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Hidde, die ouwe snoepert! Vandaag maakt hij onder meer winegums, chocoladeflikken en pepermunt. Can he take you to the candyshop?

Winegums van gin-tonic
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de tonic met de glucosestroop en de suiker aan de kook tot 150°C. Blus beetje bij beetje af met de gin en breng op nieuw aan de kook 120°C. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de siroop, voeg ook de rasp toe. Knijp de gelatine uit en los op in de siroop. Vet de vorm in met olie. Schenk de siroop in de flexibele vormen en laat circa 2 uur uitharden op kamertemperatuur. Wip de winegums uit de ingevette vorm. Wentel de winegums door de kristalsuiker.

Spekjes
Week de gelatine in koud water. Breng de kristalsuiker, dextrose, water en glucosestroop al roerend aan de kook. Knijp de gelatine uit, doe in de mixer. Giet de kokende massa erbij zodat de gelatine oplost. Bestrijk de zijkant van de pan van tijd tot tijd met wat water om kristalliseren te voorkomen. Klop alles circa 2 minuten samen op, eerst rustig en dan snel. Het schuim is goed als hij blijft staan. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Bestrijk het bakpapier met olie. Spuit banen en doppen en laat in circa 1 uur opstijven. Wentel de spekjes door de gedroogde kokosrasp.

Chocoladeflikken
Smelt de chocolade au bain-marie.

Tableren
Bij tableren wordt twee derde van de chocolade afgekoeld tot circa 26ºC en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40ºC is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32ºC en kan het verder verwerkt worden. In het filmpje is te zien hoe men chocolade kan tableren. Om te testen chocolade goed getempereerd is kan men het volgende doen: Doop een schoon mes met de punt in de chocolade en leg het mes weg. Het tempereren is goed gelukt als de chocolade na circa 4 minuten is gestold. Schep de chocolade in een spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met musketzaad.

Harde fruitsnoepjes
Breng de bramenpuree met de suiker aan de kook tot 115°C. Laat iets afkoelen en roer de boter door. Giet de siroop in de flexibele vormen. Laat de harde snoepjes uitharden. 

Pepermunt
Breng water en suiker aan de kook tot 121°C. Zeef de poedersuiker twee maal om klontjes te voorkopen. Voeg al roerend de poedersuiker toe aan de hete siroop. Roer goed door. Voeg de pepermuntolie toe en roer goed door. Bestuif het bakpapier met poedersuiker. Giet dun uit op het bakpapier en bestrooi royaal met poedersuiker, zodat de pepermunt niet plakt. 

Serveren
Meng het snoepgoed door elkaar en serveer in een snoepschaaltje.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker