Snelle vissoep met kabeljauw

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snelle vissoep

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de venkel in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien circa 2 minuten.
  • Voeg de venkel toe aan de pan met uien en bak circa 3 minuten mee.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan, knijp het sap erboven uit en roer goed door elkaar.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Kook de soep circa 10 minuten op laag vuur.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Snijd de kabeljauw in 4 gelijke porties en wentel ze door de bloem. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kabeljauw in circa 5 minuten om en om goudbruin.

Stokbrood met witte bonenpuree

  • Pel de knoflook. Giet de witte bonen af en spoel ze schoon.
  • Pureer de witte bonen, knoflook, olijfolie en een beetje versgemalen peper met de staafmixer fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de bieslook fijn en roer door de witte bonenpuree.
  • Snijd het brood in plakjes en besmeer met de witte bonenpuree.

Serveren
Schep de soep in borden en leg de kabeljauw erop. Serveer het stokbrood erbij. Garneer eventueel met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Snelle vissoep

  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 venkelknol
  • 4 tomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1.2 l water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 50 g bloem
  • 400 g kabeljauwfilet

Stokbrood met witte bonenpuree

  • 1 teentje knoflook
  • 360 g witte bonen, pot
  • olijfolie extra vierge
  • 1 volkoren stokbrood
  • 1 bosje bieslook

Extra nodig:

  • rasp
  • staafmixer
Geef je waardering
9