De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle rabarbertaart

105 MIN
Snelle rabarbertaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Suikerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Vet de kartelvorm in en bekleed de kartelvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Snijd de rabarber in stukken van circa 1,5 centimeter. Meng de rabarber met de maïzena en de suiker. Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm. Zet de vorm in de koelkast tot de crumble klaar is.

Crumble
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de bloem met de basterdsuiker en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf samen met het bloemmengsel tot kruimels. Verdeel de kruimels over de taart en bak de rabarbertaart in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kartelvormige spuitmond en spuit toeven slagroom op de taart.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker