Snelle rabarbertaart

3
Makkelijk

Bereidingswijze

105 minuten totale tijd

Suikerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Vet de kartelvorm in en bekleed de kartelvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Snijd de rabarber in stukken van circa 1,5 centimeter. Meng de rabarber met de maïzena en de suiker. Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm. Zet de vorm in de koelkast tot de crumble klaar is.

Crumble
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de bloem met de basterdsuiker en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf samen met het bloemmengsel tot kruimels. Verdeel de kruimels over de taart en bak de rabarbertaart in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kartelvormige spuitmond en spuit toeven slagroom op de taart.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker
  • 200 g roomboter
  • 1 ei
  • mespuntje zout

Vulling

  • 700 g rabarber
  • 2 el maïzena
  • 200 g suiker

Crumble

  • 90 g bloem
  • 60 g lichte basterdsuiker
  • 2 el suiker
  • 120 g koude roomboter

Topping

  • 300 ml slagroom
  • 60 g suiker

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • Ronde stenen kartelvorm van 23 cm doorsnede
  • spuitzak met kartelvormige spuitmond
Geef je waardering
3