Suikerdeeg
Maak
een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het
deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Vet de kartelvorm in en
bekleed de kartelvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Vulling
Snijd
de rabarber in stukken van circa 1,5 centimeter. Meng de rabarber met de maïzena
en de suiker. Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm. Zet de vorm in de
koelkast tot de crumble klaar is.
Crumble
Verwarm
de oven voor op 170 ºC. Meng de bloem met de basterdsuiker en suiker. Snijd de
boter in kleine blokjes en wrijf samen met het bloemmengsel tot kruimels.
Verdeel de kruimels over de taart en bak de rabarbertaart in circa 1 uur
goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Topping
Klop
de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met
kartelvormige spuitmond en spuit toeven slagroom op de taart.
Meld je aan en praat mee