De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle pindasoep

Deze snelle pindasoep staat binnen 30 minuten op tafel, en is rijkgevuld met de meest heerlijke ingrediënten.

30 MIN
Snelle pindasoep

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Deze snelle pindasoep maakt zijn naam helemaal waar. In slechts 30 minuten heb je zonder al te veel inspanning een heerlijk rijkgevulde soep op tafel. Het allerlekkerst met een handje kroepoek.

Bereidingswijze

1. Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook circa 7 minuten.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook.

3. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd of breek ze in kleine stukken. Voeg toe aan de pan en roerbak circa 2 minuten.

4. Schuif alles naar de de zijkant van de pan en voeg de pindakaas toe.

5. Laat de eieren schrikken met koud water.

6. Schenk al roerend de kokosmelk en driekwart van de bouillon erbij (voeg later evt. meer toe, maar check eerst hoe dik je soep wordt).

7. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.

8. Optioneel zelf sambal maken: Snijd de pepers in stukjes. Pel en snipper de ui. Doe in de vijzel met een snuf zout. Wrijf tot een pasta. Breng op smaak met citroensap en nog wat zout.

9. Breng de soep op smaak zout.

10. Pel en halveer de eieren.

11.Verdeel de soep over soepkommen en leg de taugé, een schep sambal, een half ei en korianderblaadjes op de soep. Serveer met de kroepoek.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker