Snelle pindasoep

1180
Makkelijk
Snelle pindasoep

Deze snelle pindasoep maakt zijn naam helemaal waar. In slechts 30 minuten heb je zonder al te veel inspanning een heerlijk rijkgevulde soep op tafel. Het allerlekkerst met een handje kroepoek.

Ingredienten

2
Personen

  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • arachideolie
  • 300 g sperziebonen
  • 4 el pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 snuf zout
  • 100 g taugé
  • 1 bos koriander
  • 100 g kroepoek

Optioneel: zelf sambal maken

  • 3 rode pepers
  • 1 kleine ui
  • zout
  • citroensap

Extra nodig

  • vijzel of keukenmachine

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

1. Breng de eieren in een pan met water aan de kook en kook circa 7 minuten.

2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook.

3. Maak ondertussen de sperziebonen schoon, snijd of breek ze in kleine stukken. Voeg toe aan de pan en roerbak circa 2 minuten.

4. Schuif alles naar de de zijkant van de pan en voeg de pindakaas toe.

5. Laat de eieren schrikken met koud water.

6. Schenk al roerend de kokosmelk en driekwart van de bouillon erbij (voeg later evt. meer toe, maar check eerst hoe dik je soep wordt).

7. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.

8. Optioneel zelf sambal maken: Snijd de pepers in stukjes. Pel en snipper de ui. Doe in de vijzel met een snuf zout. Wrijf tot een pasta. Breng op smaak met citroensap en nog wat zout.

9. Breng de soep op smaak zout.

10. Pel en halveer de eieren.

11.Verdeel de soep over soepkommen en leg de taugé, een schep sambal, een half ei en korianderblaadjes op de soep. Serveer met de kroepoek.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Snelle pindasoep
Snelle pindasoep
Geef je waardering
1180