Snelle geitenkaaspizza

23
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de sjalot.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot circa 2 minuten.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Schep de paprika en de knoflook in de koekenpan en verwarm circa 5 minuten.
  • Pluk en scheur de basilicum. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en voeg ze toe aan de paprika. Bewaar de rest voor de garnering.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en snijd de rode ui in ringen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Neem de koekenpan van het vuur en giet de tomatensaus in het bakje van de staafmixer. Voeg een scheutje olie toe en pureer de tomatensaus glad met de staafmixer.
  • Snijd de focaccia’s in de lengte door midden en leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat.Verdeel de tomatensaus over de focaccia’s. Verdeel de uien en de geitenkaas over de focaccia’s en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.Verwarm de pizza’s circa 6 minuten in de oven. 

Serveren

  • Verdeel de rucola en basilicum over de pizza’s.
  • Druppel een scheutje olijfolie extra vierge over de pizza’s.

Ingredienten

4
Personen

Snelle geitenkaaspizza

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje basilicum
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 focaccia’s
  • 75 rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
23