De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle garnalencurry

20 min kooktijd
Snelle garnalencurry

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en rasp de gember.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de geraspte gember, kurkuma en de bloem toe en bak circa 2 minuten. Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de shiitakes in reepjes.
  • Snijd de paksoi in dunne repen.
  • Voeg de shiitake en de paksoi toe aan de curry en kook circa 3 minuten mee. Voeg de garnalen toe en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de koriander.
  • Verwijder de boven- en onderkant van de peper en wrijf de peper tussen je handen zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Roer de helft van de peper door de curry.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Schep de curry op de rijst. Garneer met de resterende rode peper en de koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker