Snelle garnalencurry

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en rasp de gember.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de sjalot en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de geraspte gember, kurkuma en de bloem toe en bak circa 2 minuten. Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de shiitakes in reepjes.
  • Snijd de paksoi in dunne repen.
  • Voeg de shiitake en de paksoi toe aan de curry en kook circa 3 minuten mee. Voeg de garnalen toe en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de koriander.
  • Verwijder de boven- en onderkant van de peper en wrijf de peper tussen je handen zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Roer de helft van de peper door de curry.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Schep de curry op de rijst. Garneer met de resterende rode peper en de koriander.

Ingredienten

4
Personen

Snelle garnalencurry

  • 300 g basmatirijst
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el bloem
  • 300 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 g shiitakes
  • 1 paksoi
  • 250 g gekookte garnalen
  • 0.5 bos koriander
  • 1 rode peper

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
0