De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sliptongcarpaccio met zeekraal en aardbeien met basilicum-kiwisaus

15 min kooktijd
Sliptongcarpaccio met zeekraal en aardbeien met basilicum-kiwisaus

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sliptongcarpaccio met zeekraal
Haal de gekookte zeekraal voorzichtig van de stengels. Sla de vis voorzichtig plat tot deze bijna doorzichtig is. Leg dunne sneetjes sliptong op een bord. Bedek met de zeekraal. Pers de citroen. Meng in een kom citroensap met olijfolie en giet het over de vis. Garneer de carpaccio met gemengde sla.

Aardbeien met basilicum-kiwisaus
Maak de aardbeien schoon, snijd ze in blokjes en meng met poedersuiker. Schil de kiwi en hak samen met de basilicum fijn. Pureer de kiwi samen met de basilicum. Meng de wijn met de kiwipuree. Leg de aardbeien op een bord en voeg de kiwipuree toe. Serveer met vanille-ijs.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker