De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Slimme cannelloni-ovenschotel

Een heerlijke snel te bereiden variatie op dit typisch Italiaanse ovengerecht!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Slimme cannelloni-ovenschotel

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de lasagnevellen circa 4 minuten. Giet ze af, spoel ze koud en laat goed uitlekken. Roer er een scheutje olie door. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de olijven in ringetjes. Voeg de olijven, het gehakt en de oregano toe aan de pan met ui en knoflook en bak het gehakt rul. Snijd de courgette in plakken. Halveer de cherrytomaten. Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de courgette en de tomaten erover. Verdeel het gehakt over 1 kant van de vellen en rol de velletjes op. Leg ze met de naad naar beneden op de groente in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de cannelloni. Bestrooi met een beetje zwarte peper en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar. Meng de veldsla met een beetje olijfolie extra vergine.

Serveren

Verdeel de cannelloni met de groente over borden en verdeel de veldsla erover.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.