Slimme cannelloni-ovenschotel

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de lasagnevellen circa 4 minuten. Giet ze af, spoel ze koud en laat goed uitlekken. Roer er een scheutje olie door. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de olijven in ringetjes. Voeg de olijven, het gehakt en de oregano toe aan de pan met ui en knoflook en bak het gehakt rul. Snijd de courgette in plakken. Halveer de cherrytomaten. Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de courgette en de tomaten erover. Verdeel het gehakt over 1 kant van de vellen en rol de velletjes op. Leg ze met de naad naar beneden op de groente in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de cannelloni. Bestrooi met een beetje zwarte peper en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten gaar. Meng de veldsla met een beetje olijfolie extra vergine.

Serveren

Verdeel de cannelloni met de groente over borden en verdeel de veldsla erover.

 

Ingredienten

4
Personen

Slimme cannelloni-ovenschotel

  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el groene pitloze olijven
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
8