Harry Eastwood

Ingredienten

1
Porties

Skinny bikini abrikozengebak

  • 320 g bladerdeeg
  • 8 abrikozen
  • 1 scheutje melk
  • 5 el abrikozenjam

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • kwast
  • gasbrander

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van circa 0,5 cm dik. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings licht in. Dit voorkomt het rijzen van het bladerdeeg in het midden tijdens het bakken. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd in kleine partjes. Leg de abrikozenpartjes in een nette rij op het ingesneden bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met melk. Bak de abrikozentaart circa 45 minuten in de oven. Laat het gebak afkoelen en brand de randen van de abrikozen lichtjes af met de gasbrander. Verwarm de jam in een pannetje en smeer de jam voorzichtig over het hele gebak voor extra glans.

Geef je waardering

13
Skinny bikini abrikozengebak