De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Skinny bikini abrikozengebak

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Skinny bikini abrikozengebak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van circa 0,5 cm dik. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings licht in. Dit voorkomt het rijzen van het bladerdeeg in het midden tijdens het bakken. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd in kleine partjes. Leg de abrikozenpartjes in een nette rij op het ingesneden bladerdeeg. Smeer de randen van het bladerdeeg in met melk. Bak de abrikozentaart circa 45 minuten in de oven. Laat het gebak afkoelen en brand de randen van de abrikozen lichtjes af met de gasbrander. Verwarm de jam in een pannetje en smeer de jam voorzichtig over het hele gebak voor extra glans.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.