- Zet de satéprikkers in een glas met water.
Friet uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in frietvorm. Kook de aardappels in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog. Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en bestrooi met de tuinkruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de aardappels in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Sjasliek
- Snijd de courgette in grove blokjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pel en snijd de ui in parten.
- Snijd het ontbijtspek in blokjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Rijg de kipfilet, ui, ontbijtspek, courgette en de paprika om en om aan de satéprikkers. Herhaal tot de producten op zijn. Bestrijk de sjaslieks met een scheutje olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
- Verwarm de grillpan en gril de sjaslieks om en om in circa 10 minuten gaar.
Sjaslieksaus
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui, knoflook en de paprikapoeder circa 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee.
- Schenk het water erbij en voeg het halve bouillonblokje toe. Breng al roerend aan de kook. Schenk de rode wijnazijn erbij en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kook circa 4 minuten.
Serveren
- Verdeel de friet uit de oven en de sjaslieks over borden. Lepel de saus eroverheen.
0 reacties