Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Meng de yoghurt met de poedersuiker. Knijp de gelatine uit en los met aanhangend water op in een pan. Meng er een beetje yoghurt door. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan het yoghurt –gelatinemengsel, meng vervolgens door de resterende yoghurt en spatel de opgeslagen room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak met glad spuitmondje en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de springvorm in.
Smelt de boter.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig.
Meng de eidooiers door het eiwit.
Spatel de bloem en de boter door het eimengsel en schenk het beslag in de springvorm.
Bak het beslag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.
Garneren
Spuit de yoghurtmousse in een spiraalvorm op de cake. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de segmenten eruit. Knijp de uitgesneden sinaasappel uit en meng de abrikozenjam erdoor. Dompel de partjes sinaasappel in de jam en schik ze op de mousse. Bestrooi met pistachepitjes.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties