De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Sinaasappeltiramisu

Snijd de schil van 3 sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappels. Knijp het vocht uit het overgebleven deel van de sinaasappels en vang het op in een schaaltje. Meng het met de likeur. Klop de slagroom lobbig en spatel het door de mascarpone. Bedek de bodem van glazen of een schaal met lange vingers en besprenkel ze met sinaasappelsap. Rasp de sinaasappel erboven. Verdeel er een laag van het mascarponemengsel en de helft van de sinaasappelpartjes over. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag mascarpone. Bestrooi met cacaopoeder.

15 MIN
Sinaasappeltiramisu
Bianca Janssen

Bereidingswijze

Snijd de schil van 3 sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappels. Knijp het vocht uit het overgebleven deel van de sinaasappels en vang het op in een schaaltje. Meng het met de likeur. Klop de slagroom lobbig en spatel het door de mascarpone. Bedek de bodem van glazen of een schaal met lange vingers en besprenkel ze met sinaasappelsap. Rasp de sinaasappel erboven. Verdeel er een laag van het mascarponemengsel en de helft van de sinaasappelpartjes over. Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag mascarpone. Bestrooi met cacaopoeder.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker