De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sinaasappel jelly boats

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Sinaasappel jelly boats

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de sinaasappels doormidden, pers het sap eruit en haal de velletjes uit de sinaasappels. Let erop dat je geen gat maakt in de bodem van de sinaasappelhelften. Bewaar het sinaasappel om op te drinken en gebruik helder fruitsap voor heldere jelly bootjes. Zet de sinaasappelhelften in een cupcaketray om te voorkomen dat ze omvallen. Meng de agar agar met 2 eetlepels fruitsap en roer tot de agar agar volledig is opgelost. Verwarm de agar agar zachtjes tot het licht borrelt en roer continu. Verwarm het mengsel circa 2 minuten, haal van het vuur en giet voorzichtig in de sinaasappelhelften. Laat de sinaasappel jelly bootjes circa 2 uur tot een nacht afkoelen in de koelkast. Snijd de sinaasappelhelften in vieren, zodat je 12 sinaasappel jelly stukjes hebt. Plak driehoekjes van het gekleurd papier op een cocktailprikker en zet de prikker in het midden van de sinaasappel jelly bootjes voor serveren.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker