Sinaasappel jelly boats

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur en 30 minuten totale tijd
Snijd de sinaasappels doormidden, pers het sap eruit en haal de velletjes uit de sinaasappels. Let erop dat je geen gat maakt in de bodem van de sinaasappelhelften. Bewaar het sinaasappel om op te drinken en gebruik helder fruitsap voor heldere jelly bootjes. Zet de sinaasappelhelften in een cupcaketray om te voorkomen dat ze omvallen. Meng de agar agar met 2 eetlepels fruitsap en roer tot de agar agar volledig is opgelost. Verwarm de agar agar zachtjes tot het licht borrelt en roer continu. Verwarm het mengsel circa 2 minuten, haal van het vuur en giet voorzichtig in de sinaasappelhelften. Laat de sinaasappel jelly bootjes circa 2 uur tot een nacht afkoelen in de koelkast. Snijd de sinaasappelhelften in vieren, zodat je 12 sinaasappel jelly stukjes hebt. Plak driehoekjes van het gekleurd papier op een cocktailprikker en zet de prikker in het midden van de sinaasappel jelly bootjes voor serveren.

Ingredienten

12
Porties

Sinaasappel jelly boats

  • 3 sinaasappels
  • 2 g agar agar
  • 500 ml vers fruitsap (cranberry of granaatappel)

Extra nodig

  • citruspers
  • cupcaketray
  • cocktailprikkers
  • gekleurd papier
Geef je waardering
5