De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

siciliaanse hangop

25 min kooktijd
Siciliaanse hangop

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Siciliaanse hangop

  • Laat de geitenyoghurt een nacht in de koelkast uitlekken in een theedoek die niet gewassen is met wasverzachter in een zeef boven een kom.
  • Hak de witte chocolade fijn. Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Meng de ricotta, de witte chocolade, de kardemom, 2 eetlepels van de honing en de sinaasappelschil door de hangop.
  • Rooster de amandelen en pistache in een droge koekenpan. Hak de pistache grof. Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de hangop over vier glazen. Verdeel de blauwe besjes en de muntblaadjes over de hangop. Bestrooi met de pistache.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker