Siciliaanse hangop

20
Gemiddeld
Siciliaanse hangop

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Siciliaanse hangop

  • Laat de geitenyoghurt een nacht in de koelkast uitlekken in een theedoek die niet gewassen is met wasverzachter in een zeef boven een kom.
  • Hak de witte chocolade fijn. Rasp de schil van de sinaasappel.
  • Meng de ricotta, de witte chocolade, de kardemom, 2 eetlepels van de honing en de sinaasappelschil door de hangop.
  • Rooster de amandelen en pistache in een droge koekenpan. Hak de pistache grof. Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de hangop over vier glazen. Verdeel de blauwe besjes en de muntblaadjes over de hangop. Bestrooi met de pistache.

Ingredienten

4
Personen

Siciliaanse hangop

  • 750 g geitenyoghurt
  • 250 g ricotta
  • 100 g witte chocolade
  • 1 sinaasappel
  • 1 snufje kardemom
  • 3 el honing
  • 50 g gedopte pistachenoten
  • 50 g amandelen (zonder vlies)
  • 150 g blauwe bessen
  • 3 takjes verse munt

Extra nodig

  • theedoek
  • zeef
  • fijne rasp
  • 4 glazen
Siciliaanse hangop
Geef je waardering
20