De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Siciliaanse chocoladetaart

60 MIN
Siciliaanse chocoladetaart
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Moskovisch biscuit
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en daarna de boter erdoor. Verdeel het beslag over twee kommen. Rasp de schil van de sinaasappel boven de ene kom en roer goed door. Meng in de andere kom het cacaopoeder goed door het beslag. Verdeel het donkere en lichte beslag over een met bakpapier beklede bakplaat zodat je een halve plaat chocolade- en een halve plaat sinaasappelbiscuit hebt. Bak het biscuit circa 6 minuten in de oven, laat het vervolgens afkoelen en haal het bakpapier eraf.

Steek uit zowel het chocolade- als uit het sinaasappelbiscuit een cirkel zo groot als de taartvorm. Snijd elke cirkel in 8 taartpunten. Bekleed de taartvorm ruim met plasticfolie en leg op de bodem om en om een chocolade- en een sinaasappel punt totdat de bodem bedekt is. Snijd het biscuit dat overblijft in repen en bekleed de zijkant van de vorm om en om met donkere- en lichte biscuitreepjes. Zorg ervoor dat de kleuren van de punten en zijkanten onderling verschillen. Bewaar de resterende punten.

Luchtige chocoladeroom
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met poedersuiker stijf en luchtig en roer er snel de gesmolten chocolade door. Doe de chocoladeroom in de beklede taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bedek de chocoladeroom met de achtergehouden biscuitpunten en zet de taartvorm 30 minuten in de koelkast, het liefste met een bord erop.

Sinaasappelgelei
Week de gelatine in koud water. Breng het sinaasappelsap met het sap van de citroen en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en roer de sinaasappeljam en de uitgeknepen gelatine erdoor. Zeef de gelei en laat circa 2 minuten afkoelen.

Haal de taartvorm uit de koelkast en zet een schaal op z'n kop op de taartvorm. Keer de taart om en neem de vorm en het plasticfolie weg. Geef de taart een glanslaagje door met een kwast de gelei erover te verdelen.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en zet de onderkant van de taart aan met het amandelschaafsel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker